OGLED PODJETJA AREX d.o.o. in L-TEC

V petek 17. februarja je manjša skupina članov Območnega združenja slovenskih častnikov Šmarje pri Jelšah  obiskala podjetje AREX d.o.o. ter podjetje L-TEC v Šentjerneju.

V podjetju AREX, že 25 let razvija inovativne izdelke, postopoma pa  so se preusmerili v obrambni sektor, se pravi v izdelovanje pištol. Eden od njihovih ciljev je bilo izdelati kakovostno univerzalno pištolo, kar jim je tudi uspelo. Njihov asortima obsega  pištole različnih velikostih, pri čemer je vsaka kos posebnim izzivom, ki jih postavlja pred njo predvidena uporaba. Vse različice imajo enake krmilne elemente in notranjo konstrukcijo, vendar se razlikujejo po zunanjih merah, dolžini cevi in ​​prostornini nabojnika.

Vizija podjetje L-TEC, prav tako iz Šentjerneja, temelji na cilju biti celovit ponudnik rešitev v celotnem spektru strojne in programske opreme ter proizvodnje, ki prevladujejo v različnih segmentih elektronike, kot so: elektronska vezja, internet stvari, industrijska senzorika ter v elektroniki medicine in športa.

Navdušenje med člani nad obe podjetji je bilo izjemo. Nemalogdo  je bil presenečen, da v Sloveniji premoremo podjetja z zelo zahtevno in vrhunsko tehnologijo.